top of page
P39B7264_edmund_meyer_foto-oddgeir_visne

Mr. Trollstigen: Derfor er dette

en av landets flotteste

Edmund Meyer har i over 40 år hatt sitt daglige virke i begge ender av Trollstigen. Han kjenner den berømte naturattraksjonen bedre enn de fleste, og omtales ofte som selveste Mr. Trollstigen. Her er hans forklaring på hvorfor den legendariske veistrekningen besøkes av rundt 1 million mennesker hvert år. Hør Meyer beskrive Trollstigen i videoen her...

INNHOLD: MAJA HÅBET, ODDGEIR VISNES, JENS HOLSBØVÅG-LYNGSTAD

Åndalsnes i Romsdalen, også kjent som Norges Tindehovedstad, er med sine 2.283 innbyggere en av Norges minste byer. Her ligger blant annet Raumabanen, som byr på en av Europas flotteste togturer, flere av Norges høyeste fjelltopper, Norsk Tindesenter og en av Norges mest populære naturattraksjoner, Trollstigen.

Veien som tar pusten fra deg

Kjøreturen opp til toppen er både fascinerende og nervepirrende. Her får man oppleve bratt, vestnorsk natur på sitt beste. - Den gleden og den opplevelsen som gjestene får når de besøker Trollstigen, den får de ingen andre steder, forteller Edmund Meyer, også kjent som Mr.Trollstigen. Man får aldri to like dager i Trollstigen og været skifter hele tiden. Det er rett og slett et panorama for alle, med alle slags interesser.

Den imponerende veistrekningen slynger seg gjennom 11 hårnålssvinger langs bratte fjellsider. De krappe svingene er enten hugget inn i fjellet eller muret opp av naturstein. Trollstigen krysser Stigfossen med en imponerende natursteinbro, og det høyeste punktet langs veien ligger hele 852 meter over havet. Trollstigen er en del av Nasjonal Turistvei Geiranger-Trollstigen, og er en av landets mest besøkte turistveier.

Arkitektur i verdensklasse

Trollstigen er en visuell nytelse, som kribler i magen når man skuer ned mot dalbunnen. På toppen av de krappe svingene finner man Trollstigen Kafé. Det imponerende bygget inneholder både kafé og suvenirbutikker, med egenproduserte suvenirer. På utsiden kan man beundre arkitektur i verdensklasse, med vannspeil, broer og stier - som leder til imponerende utsiktsramper. Det finnes også flere andre spisesteder og overnattingsmuligheter langs og i nærheten av Trollstigen.

 

 

Fantastiske fjellturer

Trollstigen er omkranset av imponerende fjell på godt over 1.000 meter. Her finner man blant annet Stigbottshornet, Bispen, Dronninga og Kongen. Litt lenger nordøst ligger de kjente Trolltindene med Trollklørne og baksiden av Trollveggen.
Meyer forteller at dersom man setter av dagen kan man gå utrolig mange flotte turer fra Trollstigen. - Å gå turer ut til Stabbeskaret er veldig populært. Mannen er selvfølgelig også et viktig fjell før det detter ned, ler han. - Og ikke minst turer opp til Kongen, Bispen og Bispevannet, her er det rett og slett fantastisk flott.

 

 

 

Mr. Trollstigen

Trollstigen, også kjent som Trollstigveien, har i flere hundre år vært viktig for ferdselen mellom Valldal og Åndalsnes. I 1875 kom en liten familie gående ned den gamle Kløvstien til Sogge. Der slo de seg til ro og kjøpte en egen gård. I 1936 var Edmund Meyers bestefar, Torvald Meyer, med på den storslåtte åpningen av vegen over Trollstigen, sammen med den norske kongen. - 76 år etter at min bestefar var med på å åpne vegen, ga den norske stat nøklene til meg for at jeg skulle drive Trollstigen Kafé og Gudbrandsjuvet Kafé forteller Meyer, stolt over familiens historie.

bottom of page